Immuun voor nepnieuws

een tegengif voor fake news en complottheorieën

EAN:  9789000377152
Publicatie datum:   30-03-2023
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  379

  Bestelbaar

Het ultieme handboek tegen fake news en complottheorieën


Iedereen is vatbaar voor fake news. Hoe komt het dat mensen in nepnieuws geloven? De Nederlandse wetenschapper Sander van der Linden laat ons kennismaken met dit wonderlijke fenomeen en benadert het waarheidsprobleem als een virus.

In Het waarheidsvaccin kaart Sander van der Linden dit wereldwijde probleem aan en biedt hij tegelijkertijd een oplossing. Waarom zijn we zo vatbaar voor nepnieuws? Hoe en waarom verspreidt het zich? En wat kunnen we doen om fake news te bestrijden? Het resultaat is een fundamenteel en toegankelijk werk over hoe onze hersenen worstelen met het onderscheiden van feit en fictie, en hoe we dit kunnen en moeten voorkomen.

Over Het waarheidsvaccin:
'Sander van der Linden is een van ’s werelds toonaangevende experts in het bestrijden van nepnieuws en Het waarheidsvaccin is het ultieme handboek voor het navigeren door en terugvechten tegen de tsunami die ons dreigt te overspoelen in bullshit.' Jay van Bavel, auteur van The Power of Us

Sander van der Linden is hoogleraar Sociale Psychologie en directeur van het Cambridge Social Decision-Making Lab aan de Universiteit van Cambridge. Zijn onderzoeken stonden onder andere in Nature en Science. Hij werkte samen met de premier van het Verenigd Koninkrijk en belangrijke technologiebedrijven zoals WhatsApp, Facebook en Google.

  EAN: 9789000377152
  Auteur: 
  Uitgever: Unieboek | Het Spectrum
  Publicatie datum:   30-03-2023
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 235 mm
  Breedte: 155 mm
  Dikte: 36 mm
  Gewicht: 662 gr
  Status:  Bestelbaar
  Aantal pagina's: 379
  Keywords:   nieuwsberichtgeving;schijn en werkelijkheid;nepnieuws;complottheorieën;sociale psychologie