Het tijdperk van onzekerheid

de gouden en de donkere jaren van de fysica 1895-1945

EAN:  9789000380640
Publicatie datum:   12-05-2022
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  351

  Bestelbaar

Het verhaal van de grootste natuurkundigen in de tijd van wereldoorlogen en revoluties


In het gouden tijdperk van de natuurkunde, begin twintigste eeuw, zette een groep wetenschappers het bestaande wereldbeeld op zijn kop. Onder hen waren Marie Curie, Max Planck, Niels Bohr, Werner Heisenberg, Erwin Schrödinger en Albert Einstein. Deze natuurkundige genieën veroorzaakten met hun baanbrekende onderzoeken een wetenschappelijke golf die leidde tot een nieuwe kijk op de wereld.

Maar het tijdperk van de relativiteitstheorie en de kwantummechanica was ook het tijdperk van oorlogen en revoluties. De ontdekking van radioactiviteit zorgde voor een doorbraak in de wetenschap, maar leidde uiteindelijk ook tot de rampen in Hiroshima en Nagasaki. In Het tijdperk van de onzekerheid laat Tobias Hürter zien dat de wetenschap altijd onlosmakelijk verbonden zal zijn met de grote gebeurtenissen in de wereld.

Tobias Hürter (1972) studeerde wiskunde en filosofie en behaalde zijn PhD in wiskunde. Hij schrijft voor verschillende tijdschriften en kranten over natuurkunde, technologie en filosofie en heeft al verscheidene boeken op zijn naam staan. Hij was hoofdredacteur en medeoprichter van het filosofiemagazine Hohe Luft en werkt als redacteur bij Die Zeit Wissen.

  EAN: 9789000380640
  Auteur: 
  Uitgever: Unieboek | Het Spectrum
  Publicatie datum:   12-05-2022
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 242 mm
  Breedte: 162 mm
  Dikte: 40 mm
  Gewicht: 734 gr
  Status:  Bestelbaar
  Aantal pagina's: 351
  Keywords:   albert einstein;atoombom;duitsland;eerste wereldoorlog;einstein;hiroshima;kernfysica;kwantummechanica;marie curie;max planck;nagasaki;natuurkunde;natuurkundige;niels bohr;nobelprijs;radioactiviteit;relativiteitstheorie;schrodinger;schrödinger;tweede wereldoorlog;wetenschap;wetenschappers;Natuurkunde;20ste eeuw;geschiedenis