EAN:  9789024438297
Publicatie datum:   01-09-2021
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  217

  Bestelbaar

De bevlogen middeleeuwse denker Ghazali is nog altijd een bron van inspiratie voor miljoenen moslims. Hij wordt gewaardeerd om de manier waarop hij filosofie, theologie en mystiek samenbrengt. Ook in de westerse literatuur duikt de naam van Ghazali geregeld op: bij filosofen als Bertrand Russell en Nicholas Taleb en in de boeken van Salman Rushdie en Dan Brown. Daar wordt hij eensgezind aangewezen als een strenge dogmaticus. Wie was deze Ghazali en waar komt zijn reputatie vandaan? Kan het echt zo zijn dat hij het einde van het vrije denken in de islam inluidde?

In Verlost van onzin komt Ghazali zelf aan het woord. Deze toegankelijke vertaling van Ghazali’s autobiografie, voorzien van uitgebreide context en interpretatie, daagt de lezer uit om zelf te oordelen. Ghazali zet zichzelf neer als een twijfelende zoeker, allesbehalve de dogmatische betweter zoals hij zo vaak wordt geportretteerd.

Verlost van onzin biedt een fascinerende kennismaking met het islamitisch denken dat ontstond in de gouden eeuwen van de islam.

Al Ghazali (1058 1111) wordt de belangrijkste moslim na Mohammed genoemd. Zijn boeken over filosofie, theologie en mystiek worden nog altijd veel gelezen in de islamitische wereld. Verlost van onzin geldt als zijn belangrijkste en meest persoonlijke werk.

  EAN: 9789024438297
  Auteur: 
  Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam
  Vertaler:  Cornelis Van Lit - Gerko Tempelman
  Publicatie datum:   01-09-2021
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 136 mm
  Breedte: 211 mm
  Dikte: 20 mm
  Gewicht: 321 gr
  Status:  Bestelbaar
  Aantal pagina's: 217
  Reeks:   Boom klassiek
  Keywords:   Godsdienstfilosofie;Islam;Arabische filosofie