EAN:  9789024597697
Publicatie datum:   25-11-2021
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  216

  Bestelbaar

In Wat is er eigenlijk met jou gebeurd? vertelt de Noorse Jenny Jordahl in woord en beeld het verhaal van een meisje dat te maken krijgt met vooroordelen vanwege haar gewicht. Het resultaat is een ontroerende en rake full colour graphic novel, die terecht is bekroond met twee belangrijke Noorse prijzen.

Janne is anders dan de rest van het gezin. De anderen zijn slank, terwijl zij fors is. Haar oma, de juf en de kinderen op school maken er vaak opmerkingen over. Janne wil het liefst onzichtbaar zijn, maar iedereen ziet haar. Vooral de plaaggeesten op school. Uit frustratie gaat ze veel snoepen en zondert ze zich steeds vaker af. Dan komen haar ouders met een voorstel: voor elke kilo die ze afvalt, krijgt ze geld. Janne gaat akkoord, en langzaam maar zeker wordt ze dunner en dunner. Maar wordt ze ook gelukkiger? En lost het haar problemen wel op?

Jenny Jordahl (1989) is illustrator, ontwerper, blogger, cartoonist en auteur. In 2020 ontving ze voor Wat is er eigenlijk met jou gebeurd? zowel de Brage-prijs voor het Beste Kinderboek als de Pondus-prijs voor de Beste Graphic Novel van 2020.

Wat is er eigenlijk met jou gebeurd? behandelt serieuze thema’s die indruk maken op de lezer. Toch is het boek gemakkelijk te lezen en getuigt het van grote zorg voor – en vertrouwen in – zijn jonge lezers.’ Uit het juryrapport van de Brage-prijs

Bekroonde Noorse full colour graphic novel voor kinderen over de moed om jezelf te zijn

  EAN: 9789024597697
  Auteur: 
  Uitgever: Luitingh-Sijthoff
  Vertaler:  Bernadette Custers
  Publicatie datum:   25-11-2021
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 204 mm
  Breedte: 280 mm
  Dikte: 26 mm
  Gewicht: 1035 gr
  Status:  Bestelbaar
  Aantal pagina's: 216
  Keywords:   Stripverhalen;Vermageren;Identiteit;Anders zijn;Graphic novels