EAN:  9789026356667
Publicatie datum:   02-12-2021
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  312

  Bestelbaar

De vrouwen van Troje is een los te lezen vervolg op het bejubelde De stilte van de vrouwen en een weergaloze hervertelling van de Ilias.


Troje is gevallen. De Grieken hebben de bittere strijd gewonnen en kunnen als overwinnaars huiswaarts keren, beladen met hun oorlogsbuit: goud, wapens en vrouwen. Het enige wat ze nu nog nodig hebben is een gunstige wind zodat ze de zeilen kunnen hijsen.


Maar de wind blijft uit. De goden zijn ontstemd en ontzeggen de Grieken hun wens. Terwijl de strijders rusteloos wachten aan de rand van de stad die ze vernietigden, begint het verbond dat hen in de strijd bijeenhield uit elkaar te vallen: oude vetes en nieuwe irritaties steken de kop op.


Briseïs, de voormalige slavin van Achilles en ooit koningin van Troje, slaat deze spanningen in stilte gade. Ze zoekt bondgenoten waar ze kan – de jonge Amina, de tegendraadse Hekabe en Calchus, de in ongenade geraakte priester – en broedt op een plan om wraak te nemen.


Op meesterlijke wijze vervolgt Pat Barker haar buitengewone hervertelling van een van de bekendste mythes, in een los te lezen vervolg op het veelgeprezen De stilte van de vrouwen.


'Barker is een meester in het neerzetten van sterke scènes.' - Nederlands dagblad


`Barker geeft een stem aan de vrouw'- De Standaard


‘In deze roman vol legendarische namen is Briseïs de ware heldin. Barker schittert, wederom.’ – Publishers Weekly


‘Haar relaas over de oorlog is geen filosofische ideeënstrijd, meer een realistische Game of Thrones, aards, fysiek. Beeldend roept ze het door eergevoel, goden en onderlinge treiterijen geplaagde leven in het Griekse kamp voor je op waar de strijders na de inname van Troje wachten tot de wind gaat liggen om de terugkeer te kunnen aanvaarden.’ – Trouw


‘Het is geheel eigen aan Barker hoe ze met een stilistische truc als het ware een tijdsprong maakt van het antieke Griekenland naar het heden.’ – Literair Nederland


De vrouwen van Troje van Pat Barker is een gewaagde en vlijmscherpe hervertelling van de Ilias vanuit het perspectief van de vrouwen Van de Bookerprize winnende auteur van de Regeneratie-trilogie

  EAN: 9789026356667
  Auteur: 
  Uitgever: Ambo/Anthos Uitgevers
  Vertaler:  Eefje Bosch
  Publicatie datum:   02-12-2021
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 142 mm
  Breedte: 216 mm
  Dikte: 26 mm
  Gewicht: 391 gr
  Status:  Bestelbaar
  Aantal pagina's: 312
  Keywords:   Romans;Grieks-Romeinse mythologie;Trojaanse oorlog;Oorlog en vrouwen