De geuren van de wereld

de ultieme gids voor alles wat we kunnen ruiken

EAN:  9789046824603
Publicatie datum:   01-04-2021
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  624

  Bestelbaar

Truffels die met de hulp van eencelligen ondergronds de geuren produceren die varkens en honden lokken om de truffels op te graven. Onze huid die metalig kan ruiken. Rauwe oesters die soms aan komkommer doen denken, sherry aan sojasaus en maïstortilla's aan honing. De aarde die aards ruikt als droogte plaatsmaakt voor regen. Harold McGee neemt ons mee op zijn zintuigelijke reis door de wereld van geuren: van de oorsprong van vluchtige moleculen in de interstellaire ruimte, via de geuren van de lucht en de oceanen, het bos en de stad, naar de geuren van voedsel en drank.
Ontdek met hem de verborgen geuren van het gewone (natte bestrating en gemaaid gras) en het buitengewone (vers brood en chocolade); van het heerlijke (rozen en vanille) en het onaangename (bedorven vlees en rotte eieren).
Op basis van de nieuwste biologische en scheikundige inzichten, verweven met persoonlijke observaties, laat Harold McGee zien hoe ons reukvermogen de kracht heeft om onzichtbare kanten van ons leven bloot te leggen. Zijn nieuwe meesterwerk is de complete wetenschap en taxonomie van geuren; het overrompelende resultaat van tien jaar onderzoek. Welkom in de wondere osmokosmos van Harold McGee.

  EAN: 9789046824603
  Auteur: 
  Uitgever: Park Uitgevers
  Publicatie datum:   01-04-2021
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 250 mm
  Breedte: 175 mm
  Dikte: 46 mm
  Gewicht: 1324 gr
  Status:  Bestelbaar
  Aantal pagina's: 624
  Keywords:   chemie;reukstoffen