EAN:  9789463284356
Publicatie datum:   27-10-2021
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  175

  POD (Beschikbaar als print-on-demand.)

ANNAMALAI SWAMI [1906-1995] was een directe leerling van Bhagavan Sri Ramana Maharshi, een van de grootste spirituele wijsgeren van de twintigste eeuw in India. Door zijn jarenlange toewijding aan het uitvoeren van Bhagavans spirituele onderricht realiseerde hij zijn belangrijkste levensdoel: de verwijdering van de ego-illusie, het ‘ik ben het lichaam’-idee, waardoor hij zich volledig vestigde in het vredige, gelukkige en onsterfelijke Zelf.In de jaren tachtig begon een klein aantal, vooral Westerse, spirituele zoekers Annamalai Swami te bezoeken om hem vragen te stellen over de leer van Bhagavan en het praktisch toepassen ervan. De meesten waren diep onder de indruk van zowel de kwaliteit van zijn onderricht, die compromisloos, duidelijk en kernachtig de solide kern van Bhagavans leer bevatte, als van de onweerstaanbare aura van vrede en autoriteit die hij uitstraalde.Je Echte Zelf, deel I bevat de leringen gegeven in de laatste zes maanden van Annamalai Swami’s leven. Zij vertegenwoordigen de essentie van zijn ervaring en levenslange toewijding aan zijn Goeroe en zijn leringen.

ANNAMALAI SWAMI was een directe leerling van Bhagavan Sri Ramana Maharshi. Door Bhagavans spirituele onderricht realiseerde hij zijn belangrijkste levensdoel: de verwijdering van de ego-illusie.

Dit is de leer van Bhagavan, mijn Goeroe. Ik geef het door aan jou. Je moet begrijpen wie je bent en wat je bent, en dan moet je daarin verblijven. Als je dit kunt, zal dat voldoende zijn. Op dit moment heb je de indruk dat jij je lichaam en je denken bent, maar de waarheid is dat je het Zelf bent. Laat het “ik” los dat jij jezelf voorstelt te zijn en houd vast aan het ware “Ik”, het Zelf. Annamalai Swami – fragment uit dit boek

  EAN: 9789463284356
  Auteur: 
  Uitgever: Uitgeverij Boekenbent
  Vertaler:  Sandra Derksen
  Publicatie datum:   27-10-2021
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 148 mm
  Breedte: 210 mm
  Dikte: 16 mm
  Gewicht: 263 gr
  Status: POD (Beschikbaar als print-on-demand.)
  Aantal pagina's: 175