EAN:  9789492068743
Publicatie datum:   28-09-2021
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  784

  Bestelbaar

'Geweldige roman. Het is een ontzettend plezier om deze roman te lezen.'
- Het Parool

Met deze sensationele debuutroman, waaraan ze tien jaar werkte, werd Lydia Sandgren in één klap een literaire ster. Winnaar van de BMF-Prijs van de Zweedse Boekhandelaren en de Augustprijs 2020 (de belangrijkste Zweedse literatuurprijs).

'Een wervelende roman.'
- De Morgen

Martin Berg, eigenaar van een kleine, noodlijdende uitgeverij, belandt in een levenscrisis. Enkele jaren geleden verdween zijn vrouw, Cecilia Berg, uit zijn leven en liet een enorme leegte achter. Nu hij op middelbare leeftijd terugkijkt op zijn leven, kan hij alleen zien wat had kunnen zijn. Hij vraagt zich af waaruit zijn verzamelde werken gedurende zijn leven bestaan: zijn hechte vriendschap met kunstenaar Gustav Becker, zijn hartstochtelijke liefde voor zijn nu vermiste vrouw, zijn twee kinderen en, niet in de laatste plaats, het onaffe manuscript dat hem en zijn jeugddromen lijkt te bespotten.

Tegelijkertijd ontmoeten we de rusteloze Rakel, Martins dochter van in de twintig, die zich niet op haar plaats voelt in Göteborg. De stad bereidt zich voor op een overzichtstentoonstelling van het werk van de gevierde schilder en familievriend Gustav Becker, en waar ze ook is, overal kijkt Rakel in de ogen van haar mysterieus verdwenen moeder, die op de aankondigingsaffiches prijkt – de raadselachtige Cecilia, de muze van de briljante kunstenaar. Wanneer Rakel een mogelijke aanwijzing vindt over het lot van haar moeder, gooit dat haar leven volledig overhoop.

Verzamelde werken is een verhaal over blijvende liefde, de constante aanwezigheid van het afwezige, vriendschappen die een leven lang meegaan en kunst in het grensgebied van waarheid en fictie.

Lydia Sandgren (1987) is de oudste van zeven broers en zussen die zijn opgegroeid in het westen van Zweden. Ze heeft muziek en filosofie gestudeerd en is tegenwoordig praktiserend psycholoog, woonachtig in Göteborg. Verzamelde werken is haar debuut.

In de pers:

‘…een pageturner […] Het kan bijna niet anders of deze roman zal verfilmd worden. De complexe gezinssituatie van Cecilia, de door alcohol getekende mannenvriendschap en de verrassende ontknoping lenen zich verdraaid goed voor een typisch Scandinavisch familiedrama.’
– Lotte Jensen in de Volkskrant

'Geweldige roman. Het is een ontzettend plezier om deze roman te lezen.'
- Het Parool

Verkozen tot Mezza’s Boek van de Maand:
‘Een buitengewoon indrukwekkend debuut. Deze roman bevat alles wat een goed boek moet bevatten: spanning, mysterie, geschiedenis, kunst, relaties, vriendschap, verraad en dood. En wát een einde.’

‘Een briljant boek. Echt een boek dat je in het najaar in de lijstjes gaat zien staan.’
- Wouter Cajot , boekhandel ’t Stad Leest.

‘Knap als in een perfect gecomponeerd popnummer – aanstekelijk, bombastisch, onweerstaanbaar...’
– Weekendavisen (Denemarken)

  EAN: 9789492068743
  Auteur: 
  Uitgever: NBC - Uitgeverij Oevers
  Vertaler:  Eline Jongsma - Janny Middelbeek-Oortgiesen
  Publicatie datum:   28-09-2021
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 231 mm
  Breedte: 152 mm
  Dikte: 64 mm
  Gewicht: 1159 gr
  Status:  Bestelbaar
  Aantal pagina's: 784
  Keywords:   schrijverschap;zoektocht naar de moeder;liefde;schijn en werkelijkheid;romans