Het lot van een eilandenrijk

hoe de geografie de geschiedenis van Groot-Brittannië al 10.000 jaar bepaalt

EAN:  9789000354917
Publicatie datum:   29-03-2022
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  650

  Bestelbaar

Een historische kijk op de rol van het Verenigd Koninkrijk in Europa en de wereld na de Brexit

'Voortreffelijke schrijver.' Bas Heijne, NRC

Als de macht en rijkdom van het Westen naar het Oosten verschuiven, ligt de toekomst van het Verenigd Koninkrijk dan bij Europa, of toch bij de rest van de wereld? Aan de hand van nieuw bronmateriaal onderzoekt Ian Morris (auteur van De val van het Westen) hoe de veranderingen in de geografie, migratie, politiek en technologie leidden tot de transformatie van een Europeesgeoriënteerde staat in een van de belangrijkste spelers in het centrum van de wereldmacht, handel en cultuur.

In Het lot van de geografie toont Morris aan dat de situatie rondom de Brexit niet alleen iets van vandaag de dag is. In werkelijkheid volgde het Brexit-debat slechts een script dat achtduizend jaar eerder was geschreven, toen de stijgende zeeën de Britse eilanden fysiek van het Europese continent scheidden. 

Ian Morris is historicus en archeoloog. Hij is hoogleraar Klassieke Oudheid en Geschiedenis en directeur van het Archaeology Center aan Stanford University. Daarnaast heeft hij vele boeken op zijn naam staan, waaronder het veelgeprezen De val van het Westen.

'Morris is een heldere denker en een bekwame schrijver.' The New York Times

  EAN: 9789000354917
  Auteur: 
  Uitgever: Unieboek | Het Spectrum
  Publicatie datum:   29-03-2022
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 165 mm
  Breedte: 240 mm
  Dikte: 61 mm
  Gewicht: 1108 gr
  Status:  Bestelbaar
  Aantal pagina's: 650
  Keywords:   boris johnson;brexit;britse geschiedenis;britten;engeland;europese unie;geopolitiek;groot-brittannië;ierland;noord-ierland;schotland;theresa may;verenigd koninkrijk;wales;Groot-Brittannië;geschiedenis