EAN:  9789000370313
Publicatie datum:   12-05-2022
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  468

  Bestelbaar

Een complete geschiedenis van de voormalige hoofdstad van het Oostenrijks-Hongaarse Rijk


Opgedeeld in twee delen kijkt het oude Boeda uit over het modernere Pest, eind negentiende eeuw ontwikkeld als tweede hoofdstad van het Oostenrijks-Hongaarse Rijk. De badhuizen getuigen van de Romeinse aanwezigheid begin tweede eeuw. Maar ook de tweehonderd jaar overheersing door het Ottomaanse Rijk hebben hun sporen nagelaten in de stad.

Het zwaartepunt van de macht in Boedapest verschoof herhaaldelijk tussen Oost en West, zowel op cultureel, politiek als emotioneel vlak. Die machtsovernamen waren soms gewelddadig – met revoluties, bloedige gevechten, opstanden en oorlogen – en soms juist vreedzaam. Victor Sebestyen bespreekt het allemaal. Boedapest toont het verhaal van een stad met een rijke geschiedenis vol bijzondere en markante figuren en gebeurtenissen.

Victor Sebestyen is de veelgeprezen auteur van onder andere Lenin. Hij werd geboren in Boedapest en vluchtte als kind met zijn familie het land uit. Als journalist schreef hij onder andere voor Evening Standard, Daily Mail en The Times over het uiteenvallen van het communisme, de oorlogen in Joegoslavië en het einde van de Sovjet-Unie.

Over Lenin:
'Sebestyens biografie is niet alleen een treffende beschrijving van een door individueel handelen ontketende revolutie die structurele gevolgen had. Ze is ook een handvat om de revolutionairen anno nu in de peiling te krijgen.' NRC

  EAN: 9789000370313
  Auteur: 
  Uitgever: Unieboek | Het Spectrum
  Vertaler:  Rob de Ridder
  Publicatie datum:   12-05-2022
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 167 mm
  Breedte: 242 mm
  Dikte: 47 mm
  Gewicht: 876 gr
  Status:  Bestelbaar
  Aantal pagina's: 468
  Keywords:   budapest;communisme;europese geschiedenis;habsburgers;lenin;oost-europa;roemenië;romeinen;Boedapest;geschiedenis