De perfectieparadox

de kracht van goed genoeg in een wereld die streeft naar perfectionisme

EAN:  9789000372706
Publicatie datum:   24-05-2023
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  269

  Bestelbaar

Minder streven naar perfectionisme zorgt voor een gelukkiger leven


We leven in een tijd waarin iedereen perfectie lijkt na te streven, maar deze zoektocht naar perfectionisme zal ons uiteindelijk opbreken. Voortdurend worden we geconfronteerd met onbereikbare idealen, onze maatschappij beloont uitblinkers en de winner takes all-economie neemt geen genoegen meer met ‘goed genoeg’. Geen wonder dat perfectionisme in de lift zit, maar daarbij gaan we voorbij aan de negatieve gevolgen ervan – en dus wordt het hoog tijd om in gesprek te gaan over onze favoriete slechte eigenschap.

In De perfectieparadox onderzoekt Thomas Curran de negatieve effecten van perfectionisme op onze gezondheid en ons mentale welzijn, zoals angsten, stress, burn-out en depressies. Hij toont aan hoe perfectionisme in alle facetten van ons leven opduikt, van onderwijs tot de arbeidsmarkt en van ouderschap tot sociale media, en breekt een lans voor de middelmatigheid.

Thomas Curran is assistent-hoogleraar Psychologische en Gedragswetenschappen aan de London School of Economics en is gespecialiseerd in perfectionisme. Hij schrijft voor de Harvard Business Review en zijn onderzoeken zijn onder meer besproken in The Guardian en The Telegraph.

  EAN: 9789000372706
  Auteur: 
  Uitgever: Unieboek | Het Spectrum
  Vertaler:  Conny Sykora
  Publicatie datum:   24-05-2023
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 235 mm
  Breedte: 155 mm
  Dikte: 26 mm
  Gewicht: 469 gr
  Status:  Bestelbaar
  Aantal pagina's: 269
  Keywords:   maatschappij;perfectionisme;zelfvertrouwen;faalangst;maatschappijkritiek