Sprintend door niemandsland

uithoudingsvermogen, tragedie en de wedergeboorte van de Tour de France in 1919

EAN:  9789000380565
Publicatie datum:   05-05-2022
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  336

  Bestelbaar

Uithoudingsvermogen, tragedie en de wedergeboorte van de Tour de France in 1919


'Een episch verhaal.' The Wall Street Journal

Op 29 juni 1919, een dag na de ondertekening van het Verdrag van Versailles, verschijnen slechts zeventig wielrenners bij de start van de dertiende Tour de France. Ze doorkruisen een vernietigd naoorlogs landschap, getekend door de recente oorlog. De meeste renners komen rechtstreeks van het front, waar ze landgenoten hebben zien lijden en sterven. Hun uithoudingsvermogen wordt nu nogmaals getest: in een slopende wedstrijd van 30 dagen.

Sprintend door niemandsland is een verbluffend, waargebeurd verhaal over een editie van de Tour die de boeken in zou gaan als de zwaarste race ooit. Van de zeventig deelnemers zouden er maar elf de finish bereiken. Een fascinerend verhaal uit de wielergeschiedenis dat wielerliefhebber zou moeten lezen.

'Verbluffend. Met prachtige zinnen, een meeslepend verhaal en nauwgezet onderzoek is dit meer dan een verslag van een race. Dobkin roept een wereld op die wankelt in de nasleep van de Eerste Wereldoorlog.' Phil Klay, National Book Award-winnaar en auteur van Oorlogsverhalen

Adin Dobkin is schrijver en journalist voor onder andere The New York Times Magazine, The Atlantic, The Paris Review en The Los Angeles Review of Books. Sprintend door niemandsland is zijn eerste boek.

  EAN: 9789000380565
  Auteur: 
  Uitgever: Unieboek | Het Spectrum
  Publicatie datum:   05-05-2022
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 145 mm
  Breedte: 220 mm
  Dikte: 30 mm
  Gewicht: 500 gr
  Status:  Bestelbaar
  Aantal pagina's: 336
  Keywords:   amstel gold race;eerste wereldoorlog;fietsen;parijs-roubaix;ronde van frankrijk;ronde van vlaanderen;tour de france;vaderdag;vuelta;wielerhistorie;wielersport;wielrennen;Ronde van Frankrijk;Wielrennen;geschiedenis