Sterrenstof

de 10 grootste vraagstukken van onze tijd vanuit het heelal bekeken

EAN:  9789000382576
Publicatie datum:   06-10-2022
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  279

  Bestelbaar

Neil deGrasse Tyson plaatst de hedendaagse wereld in een nieuw, buitenaards perspectief


In zijn nieuwe boek geeft de wereldberoemde astrofysicus Neil deGrasse Tyson een kosmische kijk op de problemen op onze planeet. Oorlog, discriminatie, verdeeldheid – DeGrasse Tyson bekijkt deze en andere symptomen van onze tijd vanuit wetenschappelijk oogpunt en helpt ons daarmee op een nieuwe, rationele manier naar de wereld te kijken.

In zijn kenmerkende en toegankelijke stijl laat DeGrasse Tyson zien hoe kennis over onze rol en plaats in het universum leidt tot verrassende, briljante en waardevolle inzichten over onze maatschappij. Van oplossingen voor wereldwijde conflicten tot de kostbaarheid van ons bestaan: DeGrasse Tyson is onze gids op deze excursie vanuit de ruimte en toont hoe een kosmisch perspectief leidt tot een fundamenteler wereldbeeld dan ooit tevoren.

Neil deGrasse Tyson is een Amerikaanse astrofysicus. Hij studeerde aan Harvard en Princeton, en werd in 1996 directeur van het Hayden Planetarium. Hij is een graag geziene gast bij verschillende Amerikaanse talkshows, geeft lezingen op universiteiten, heeft een eigen podcast en presenteerde de tv-serie Cosmos: A Spacetime Odyssey. Hij heeft meer dan 14,5 miljoen Twitter-volgers.

Over Sterrenkunde voor mensen met haast:
‘Dit boek blijft fascineren met beknopte en levendige verklaringen voor een breed scala aan astronomische onderwerpen. Een mustread voor astronomieliefhebbers.’ David J. Eicher, Astronomy

  EAN: 9789000382576
  Auteur: 
  Uitgever: Unieboek | Het Spectrum
  Publicatie datum:   06-10-2022
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 225 mm
  Breedte: 150 mm
  Dikte: 32 mm
  Gewicht: 540 gr
  Status:  Bestelbaar
  Aantal pagina's: 279
  Keywords:   antwoorden op de grote vragen;astrofysica;astronomie;hawking;kosmologie;neil degrasse tyson;sterrenkunde;sterrenkunde voor mensen met haast;universum;maatschappijkritiek