Boekhandel Raaklijn - 8000 Brugge

Zo verzet je je tegen een dictator


Nederlands | 04-01-2023 | 352 pagina's

9789000382996

Paperback / softback


  Lees de eerste pagina's

€ 24,99

  Voeg toe aan mijn Winkelwagen
 Voorraad

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Winnaar van de Nobelprijs Maria Ressa voor de Vrede 2021 over haar strijd tegen dictatuur


Al jarenlang spreekt journalist Maria Ressa zich kritisch uit over het beleid van haar thuisland de Filipijnen. President Duterte probeert daar de straten schoon te houden door moorden binnen de drugswereld ongestraft te laten uitvoeren en verspreidt bovendien via obscure online netwerken met haat doorspekte leugens onder zijn bevolking. Inmiddels is Ressa zelf meerdere keren gearresteerd en hangen haar lange gevangenisstraffen boven het hoofd – en dat allemaal voor het uitspreken van de waarheid.

In Zo verzet je je tegen een dictator laat ze zien hoe de democratie wereldwijd langzaam ten onder gaat en hoe sociale media een serieuze bedreiging vormen voor onze vrijheid. Betoogd vanuit de frontlinie van de digitale oorlog, is dit Ressa’s dringende oproep aan ons allemaal om op te staan en actie te ondernemen voordat het te laat is.

Maria Ressa is journalist en oprichter van het Filipijnse online nieuwsbedrijf Rappler. Ze werd meerdere keren gearresteerd onder het bewind van de Filipijnse president Duterte, omdat ze zich openlijk uitliet over het onbestraft laten uitvoeren van drugsmoorden en het online verspreiden van desinformatie door de regering. In 2021 ontving Ressa de Nobelprijs voor de Vrede en de UNESCO World Press Freedom Prize.

Over Maria Ressa:
'Een van mijn persoonlijke helden. Ze heeft een belangrijke boodschap voor ons.' Hillary Clinton

'Maria Ressa is slechts 1,57 meter lang, maar is een van de grootsten in haar strijd voor de waarheid.' Amal Clooney

Details

EAN :9789000382996
Auteur: 
Uitgever :Unieboek | Het Spectrum
Publicatie datum :  04-01-2023
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :220 mm
Breedte :145 mm
Dikte :34 mm
Gewicht :520 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :352
Keywords :  dictators;dictaturen;duterte;nobel peace prize;nobelprijs;nobelprijs voor de vrede;social media;sociale media;nieuwsberichtgeving;nepnieuws;waarheid;dictatuur