Boekhandel Raaklijn - 8000 Brugge

Het verhaal van Scandinavië


Nederlands | 12-09-2023 | 640 pagina's

9789000383061

Hardback


  Lees de eerste pagina's

€ 49,99

  Voeg toe aan mijn Winkelwagen
 Voorraad

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Van de Vikingen tot verzorgingsstaat: de geschiedenis van Scandinavië


Tegenwoordig spreken we vaak over Scandinavië als een eenheid, maar de Noorse wetenschapper Stein Ringen toont aan dat dit een recente uitvinding is. Hoewel we Scandinavië vandaag de dag vaak als voorbeeld zien voor de rest van Europa, is de Scandinavische geschiedenis er een van chaos, drama en strubbelingen.

Ruim duizend jaar lang waren de Scandinavische landen onderdrukte koninkrijken, waar monarchen het spel van andere Europese mogendheden speelden ten koste van hun eigen bevolking en er bovendien een bloedige vijandschap bestond tussen de landen onderling. De afgelopen tweehonderd jaar zijn een strijd geweest om aan die erfenis te ontsnappen.

In Het verhaal van Scandinavië neemt Stein Ringen de lezer mee op een persoonlijke verkenning langs meer dan twaalfhonderd jaar Scandinavische geschiedenis. Moeiteloos verweeft hij de verhalen van Noorwegen, Denemarken, Finland en Zweden met die van andere landen, en vraagt zich daarbij af: wat is nu precies Scandinavië? Hoe is het ontstaan? En wat betekent het vandaag de dag om Scandinavisch te zijn?

Stein Ringen is een wetenschapper van Noorse afkomst. Als hoogleraar Sociologie en Sociaal beleid was hij jarenlang verbonden aan de Universiteit van Oxford. Sinds zijn emeritaat is hij gasthoogleraar Politieke economie aan King’s College in Londen.

Details

EAN :9789000383061
Auteur: 
Uitgever :Unieboek | Het Spectrum
Publicatie datum :  12-09-2023
Uitvoering :Hardback
Taal :Nederlands
Hoogte :241 mm
Breedte :163 mm
Dikte :51 mm
Gewicht :953 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :640
Keywords :  scandinavië;geschiedenis