Gerechtigheid voor dieren

onze collectieve verantwoordelijkheid

EAN:  9789021469133
Publicatie datum:   05-01-2023
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  464

  Bestelbaar

Overal zijn dieren in gevaar. Of het nu gaat over de gruwelijke mishandeling in de vleesindustrie, de jacht, de vernietiging van de natuurlijke omgeving of de verwaarlozing van huisdieren: de positie van dieren vraagt dringend om een wereldwijd ethisch reveil, om een bewustzijnsverandering van internationale proporties. In dit boek presenteert Martha C. Nussbaum een fundamenteel nieuwe benadering van dierenrechten, -ethiek en -wetgeving.

Van dolfijnen tot kraaien, van olifanten tot octopussen, Nussbaum beziet de levens van dieren met verwondering, ontzag en compassie, en geeft antwoord op de vraag hoe wij een klimaat kunnen scheppen waarin de mens het dier als een evenwaardig wezen beschouwt, niet als een handelsobject of een gebruiksvoorwerp. Gerechtigheid voor dieren scherpt ons denken over dieren en hun recht op een goed bestaan. Het is een vurig pleidooi voor verandering, waarin Nussbaum ook laat zien hoe politiek en wetgeving onze ethische verantwoordelijkheid ten opzichte van dieren kunnen waarmaken: de mensheid heeft de collectieve plicht dierenleed te onderkennen en op te lossen.

Voor tal van haar boeken, waaronder Het koninkrijk van de angst, De breekbaarheid van het goede, Grensgebieden van het recht en De kosmopolitische traditie oogstte Nussbaum lof en bewondering. Zij behoort tot de invloedrijkste hedendaagse denkers over ethiek en recht. Gerechtigheid voor dieren is een nieuw hoogtepunt in haar omvangrijke en belangrijke oeuvre.

  EAN: 9789021469133
  Auteur: 
  Uitgever: Singel Uitgeverijen
  Publicatie datum:   05-01-2023
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 215 mm
  Breedte: 137 mm
  Dikte: 39 mm
  Gewicht: 580 gr
  Status:  Bestelbaar
  Aantal pagina's: 464
  Keywords:   Rechten van het dier;Dieren;filosofie