Unstuck

dealen met overbelasting, perfectionisme en niet weten wat je wilt

EAN:  9789024456499
Publicatie datum:   22-06-2023
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  160

  Bestelbaar

Googel op ‘millennial’ en je vindt: lui, verwend en entitled. Millennials zitten voortdurend op social media en geven te veel geld uit aan ingewikkelde koffie. Als ze al een baan hebben, en niet iets vaags doen als zzp’er, dan stellen ze hoge eisen aan hun werkgevers. Ze hoppen van de ene baan naar de andere, maar als er echt gewerkt moet worden, dan storten ze in.

Herkenbaar? Voor de auteurs, beiden psycholoog én millennial, wel. Maar daarmee is het verhaal van de millennial niet verteld. Millennials zijn bedachtzamer dan voorgaande generaties, minder op geld en status belust, en ze staan meer open voor anderen. In hun praktijk zien de auteurs dat hun generatiegenoten zich steeds melden met dezelfde problemen: overbelasting, faalangst en perfectionisme, somberheid en depressie, niet weten wat je wilt en (milde vormen van) verslaving. Net als hun ouders en grootouders zitten ook millennials soms vast in patronen (schema’s) die zij van huis uit hebben meegekregen.

In Unstuck leer je als millennial om met iets meer mededogen naar jezelf te kijken, iets minder hoge eisen te stellen en te zien in welke patronen je vastzit. Aan de hand van praktijkvoorbeelden, quizzen en praktische opdrachten leer je welke patronen je liever doorbreekt, en hoe je dat doet.

  EAN: 9789024456499
  Auteur: 
  Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam
  Publicatie datum:   22-06-2023
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 212 mm
  Breedte: 136 mm
  Dikte: 16 mm
  Gewicht: 230 gr
  Status:  Bestelbaar
  Aantal pagina's: 160
  Keywords:   essays;generatie (y)