EAN:  9789026361975
Publicatie datum:   25-11-2022
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  816

  Bestelbaar

In Iemand zijn. Filosofie van de persoonlijke vorming van Joep Dohmen leren we hoe we ons leven kunnen vormgeven en ons ontwikkelen tot betrokken en zelfstandige mensen en een zinvol leven leiden.

Hoe kunnen we ons leven vormgeven? In zijn magnum opus Iemand zijn. Filosofie van de persoonlijke vorming laat filosoof Joep Dohmen zien op welke manieren wij ons kunnen ontwikkelen tot zelfstandige en betrokken mensen.


We leven in een vloeibare tijd. Er zijn zoveel invloeden en zoveel opties. Er klinken zoveel stemmen en er is zoveel lawaai. Hoe kunnen we daarin overeind blijven en onszelf bewaren? Het is wel degelijk mogelijk dat we onszelf beter gaan begrijpen. We kunnen onze emoties en verlangens onderzoeken en gaandeweg ontdekken wat we echt willen. We zijn de voorbije decennia onze zelfdiscipline kwijtgeraakt en moeten dus opnieuw gaan oefenen. Hoe moeilijk de omstandigheden intussen ook zijn, we kunnen leren omgaan met de vele versnellingen en met meer aandacht leven in het hier en nu. We moeten weer leren om elkaar te waarderen en de onderlinge verschillen te verdragen. De voornaamste opdracht van vandaag is dat we het huis van de aarde weer bewoonbaar maken. Bij deze zoektocht naar praktische wijsheid kan de filosofie ons helpen.


Wie zich werkelijk vrij en verantwoordelijk voelt, weet waarover zijn leven gaat.


Iemand zijn van Joep Dohmen is een inspirerend boek over hoe je eigen levenspad te bewandelen: niet egocentrisch, maar authentiek en bewust van anderen.


Over Tegen de onverschilligheid:


‘Filosofie wordt met Dohmen een groot genoegen, zijn boek wordt gaandeweg je vriend.’ – De Humanist


‘Een bevrijdend, prikkelend boek dat een verfrissend tegengeluid laat horen.’ – Happinez

  EAN: 9789026361975
  Auteur: 
  Uitgever: Ambo/Anthos Uitgevers
  Publicatie datum:   25-11-2022
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 236 mm
  Breedte: 160 mm
  Dikte: 57 mm
  Gewicht: 1282 gr
  Status:  Bestelbaar
  Aantal pagina's: 816
  Keywords:   levenskunst;filosofie;praktische filosofie