Jean-Christophe

Deel 1 Dageraad

€ 29,99

  Reserveren
  Voeg toe aan mijn verlanglijst
EAN:  9789029095174
Publicatie datum:   22-02-2023
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  624

   Nog niet beschikbaar

Een schitterende, herontdekte romancyclus van de in vergetelheid geraakte Nobelprijswinnaar Romain Rolland – voor de lezers van Marcel Proust, Stefan Zweig en Roger Martin du Gards De Thibaults

In Jean-Christophe Krafft, een telg van een muzikantenfamilie, ontluikt op jonge leeftijd een bijzondere gevoeligheid voor alle geluiden die hem omringen. Hij blijkt een wonderkind, hij wordt op zijn zevende aangesteld als hofpianist van het groothertogdom aan de Rijn waar hij opgroeit, en besluit dat hij een beroemd componist zal worden. Maar de armoede thuis en zijn driftige, drankzuchtige vader maken zijn leven niet gemakkelijk.

Als adolescent krijgt Jean-Christophe grote tegenslagen en verliezen te verwerken en wordt hij keer op keer pijnlijk geconfronteerd met de bekrompenheid en jaloezie van de mensen in zijn geboortestad. Zijn verlangen om naar het buitenland te vertrekken en zijn horizon te verbreden groeit, maar de zorg voor zijn moeder houdt hem tegen. Tot een gewelddadig incident hem geen keuze laat, en hij het land ontvlucht, met als bestemming Parijs.

In Jean-Christophe weet Romain Rolland met haarfijne observaties het Europa van het fin de siècle tot leven te wekken, en met zijn psychologische schrijfstijl neemt hij de lezer mee in Jean-Christophes bewogen jeugd.

Jean-Christophe is een eerbetoon aan het verheven idealisme van Rollands literaire werk en aan de sympathieke en waarheidsgetrouwe manier waarop hij verschillende soorten mensen heeft beschreven.’ Juryrapport Nobelprijs voor Literatuur 1915

  EAN: 9789029095174
  Auteur: 
  Uitgever: Meulenhoff Boekerij
  Publicatie datum:   22-02-2023
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Status: Nog niet beschikbaar
  Aantal pagina's: 624
  Reeks:   Jean-Christophe
  Keywords:   beethoven;componist;familiesaga;muziek;nobelprijs;parijs;thibaults