De metamorfose van de wereld

een mondiale geschiedenis van de negentiende eeuw

EAN:  9789045030135
Publicatie datum:   25-02-2022
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  1184

  Bestelbaar

De metamorfose van de wereld is een monumentale geschiedenis van de negentiende eeuw. Jürgen Osterhammel vertelt een waarlijk mondiale (geen eurocentrische) geschiedenis met een adembenemende reikwijdte en een enorme eruditie. Hij neemt de lezer mee van Londen naar New Delhi, van de Latijns-Amerikaanse revoluties naar de Taipingopstand, van de opera van Parijs naar die van Manaus in Brazilië, van Europese emigranten naar de bedreigde nomadische stammen overal op onze planeet. Hij vertelt over een wereld die steeds meer vervlochten raakt door de telegraaf, het stoomschip en de spoorweg. Hij onderzoekt de veranderende relatie tussen mens en natuur, gaat uitvoerig in op de rol van de slavernij en de afschaffing ervan bij de opkomst van nieuwe naties, en vecht de wijdverbreide overtuiging aan dat in de negentiende eeuw de natiestaat triomfeerde.
De metamorfose van de wereld werpt een nieuw en opwindend licht op de eeuw die korte metten maakte met eeuwen stilstand en, ten goede én ten kwade, de fundamenten legde voor onze hedendaagse wereld – de eeuw die de loop van de geschiedenis een geheel nieuwe wending gaf.

De metamorfose van de wereld is een monumentale geschiedenis van de negentiende eeuw. Een standaardwerk over de eeuw die de moderniteit vormgaf.

  EAN: 9789045030135
  Auteur: 
  Uitgever: Atlas-Contact
  Publicatie datum:   25-02-2022
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 164 mm
  Breedte: 237 mm
  Dikte: 71 mm
  Gewicht: 1586 gr
  Status:  Bestelbaar
  Aantal pagina's: 1184
  Keywords:   19de eeuw;geschiedenis;negentiende eeuw