Een immense wereld

hoe dierlijke zintuigen de verborgen dimensies om ons heen onthullen

EAN:  9789045044200
Publicatie datum:   17-11-2022
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  480

  Bestelbaar

Een immense wereld leidt ons voorbij de grenzen van onze eigen zintuigen en verwelkomt ons in dimensies die voorheen ondoorgrondelijk waren – de waarneming van de wereld door verschillende dieren.

Een van de 10 beste boeken van 2022 volgens The New York Times Book Review.
Wetenschapsjournalist Ed Yong leidt ons in 'Een immense wereld' voorbij de grenzen van onze eigen zintuigen. Hoe mensen de aarde waarnemen is maar een een van de vele perspectieven op onze wereld. Net zoals elk dier zitten wij opgesloten in onze eigen unieke zintuiglijke bubbel, en nemen we maar een heel klein deel waar van die immense wereld.

Dit boek verwelkomt ons in dimensies die voorheen ondoorgrondelijk waren – de wereld zoals die wordt waargenomen door dieren. We maken kennis met schildpadden die de magnetische velden van de aarde kunnen volgen, we ontdekken dat de ogen van een reuzeninktvis geëvolueerd zijn om de glinstering van een walvis te kunnen zien en we leren wat zangvogels horen in hun melodieën. Yong laat ons de geursporen, elektromagnetische golven en drukpulsen om ons heen waarnemen. Want om onze wereld te begrijpen hoeven we niet naar andere plaatsen te reizen; we moeten door andere ogen kijken.

  EAN: 9789045044200
  Auteur: 
  Uitgever: Atlas-Contact
  Publicatie datum:   17-11-2022
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 234 mm
  Breedte: 154 mm
  Dikte: 30 mm
  Gewicht: 706 gr
  Status:  Bestelbaar
  Aantal pagina's: 480
  Keywords:   zintuigen;dieren