EAN:  9789048852789
Publicatie datum:   14-04-2022
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  784

  Bestelbaar

1914: een jaar van onomkeerbare veranderingen. Het jaar waarin de diplomatie faalde, in Europa de eerste moderne oorlog werd gevoerd en de witgehandschoende soldaten massaal over slagvelden reden richting de allesvernietigende machinegeweren. Deze eerste dagen leidden tot kostbare verliezen. Hoe had het zover kunnen komen?

Max Hastings, gelauwerd schrijver van Inferno, beantwoordt in Catastrofe de vraag hoe de Eerste Wereldoorlog heeft kunnen ontstaan. Catastrofe beschrijft van Parijs tot St. Petersburg, van staatshoofden tot soldaten hoe de spanningen op het Europese continent samenkwamen in een catastrofale samenkomst van slagvelden: niet de impasse van de latere loopgravenoorlog, maar de napoleontische oorlogsstijlen op paarden tegen moderne wapens. Hastings' vernietigende analyse van machtsspel, ijdelheid en bluf onthult wie er schuldig is aan het veroorzaken van deze oorlog. Hij beschrijft de ervaringen van de gewone burgers en de machthebbers en vraagt zich af wiens daden gegrond waren.

Van het uitbreken van de oorlog tot het verschrikkelijke ontstaan ervan, de bloederige risico's in Sarajevo, Mons, Le Cateau, Marne en Tannenberg: dit is hét verhaal van de Eerste Wereldoorlog tijdens zijn bloederigste en invloedrijkste periode. Catastrofe verklaart hoe en waarom deze alles veranderende oorlog, meer dan honderd jaar na het ontstaan ervan, gevochten werd.

Een meesterwerk over 1914, het jaar dat Europa bijna vernietigd werd.

  EAN: 9789048852789
  Auteur: 
  Uitgever: Overamstel Uitgevers
  Publicatie datum:   14-04-2022
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 166 mm
  Breedte: 236 mm
  Dikte: 65 mm
  Gewicht: 1071 gr
  Status:  Bestelbaar
  Aantal pagina's: 784
  Keywords:   1914;eerste wereldoorlog;ieper;loopgravenoorlog;moderne geschiedenis;passendale;westfront;wilhelm ii;Europa;Wereldoorlog I