Boekhandel Raaklijn - 8000 Brugge

De burn-outparadox


Nederlands | 06-09-2023 | 222 pagina's

9789052402598

Paperback / softback


  Lees de eerste pagina's

€ 22,99

  Voeg toe aan mijn Winkelwagen
 Voorraad

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

De definitieve analyse van het fenomeen burn-out. Voor patiënten en zij die de epidemie met verbazing gadeslaan, voor HR-mensen en werknemers die vrezen op hun laatste benen te lopen.

Tekst achterflap

‘Burn-out bestaat niet,’ zegt de een. ‘Burn-out is een epidemie die het Westen in haar greep houdt,’ zegt de ander. In beide opvattingen schuilt waarheid. Medisch gesproken zijn er geen indicatoren die van burn-out een ziekte maken. Toch ervaren veel mensen vandaag een reële uitputting, en wijst het fenomeen op een maatschappelijk probleem. Daar eindigen de tegenstrijdigheden niet: experts en therapeuten geraken het niet eens over een definitie, en gaan aan de slag met tegenstrijdige omschrijvingen. Hoe krijgen we vat op dit ongrijpbare fenomeen?

De burn-outparadox verscherpt ons beeld van het hedendaagse burn-out-begrip, precies door haar vergeten verleden in kaart te brengen. Inzicht in hoe het concept is ontstaan geeft een idee hoe het is kunnen uitgroeien tot een maatschappelijk fenomeen met epidemische proporties. Het boek laat zien wat burn-out ons kan leren over de tijdsgeest, over onze maatschappij en in het verlengde daarvan: over onszelf.

Details

EAN :9789052402598
Auteur: 
Uitgever :Uitgeverij Houtekiet
Publicatie datum :  06-09-2023
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :230 mm
Breedte :151 mm
Dikte :19 mm
Gewicht :329 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :222
Keywords :  burn-out