Boekhandel Raaklijn - 8000 Brugge

De mens is geen plaag


Nederlands | 09-08-2022 | 168 pagina's

9789056159894

Paperback / softback


  Lees de eerste pagina's

€ 17,90

  Voeg toe aan mijn Winkelwagen
 Voorraad

   Bestelbaar
Tekst achterflap

In De mens is geen plaag betoogt Cees Buisman dat er best plaats is voor 10 miljard mensen op aarde, zoals de voorspelling voor het jaar 2100 luidt.
Buisman analyseert in dit essay scherpzinnig enkele van de problemen waarvoor de wereld zich gesteld ziet, voornamelijk het gebrek aan zoet water. Ook rekent hij af met clichés en komt hij met onverwachte, positieve oplossingen. Overbevolking is niet het probleem, het effect van ons handelen op de rest van de wereld heeft veel meer invloed. We staan steeds weer voor de keuze tussen twee richtingen. Gaan we voor een maakbare wereld, waarin luxe en onsterfelijkheid onze drijfveren zijn, maar waarin we met milieucrises en ongelijkheid langzaam onze menselijkheid verliezen? Of kiezen we voor nieuwe drijfveren om meer mens te worden en zo te bouwen aan een schone en eerlijke wereld met alle kansen voor toekomstige generaties?

Cees Buisman studeerde waterzuivering en daarnaast bedrijfskunde, communicatieleer en toegepaste integrale psychologie. Zijn hele leven heeft hij gewerkt aan nieuwe milieutechnologieën voor het zuiveren van allerlei afvalstromen, die worden toegepast over de hele wereld. Dit heeft hij gedaan vanuit posities bij zowel het bedrijfsleven als de universiteit. Buisman is directeur van Wetsus, Europees centrum voor duurzame watertechnologie, en hoogleraar biologische kringlooptechnologie aan Wageningen Universiteit.

Details

EAN :9789056159894
Auteur: 
Uitgever :20 Leafdesdichten
Publicatie datum :  09-08-2022
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :199 mm
Breedte :130 mm
Dikte :20 mm
Gewicht :256 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :168
Keywords :  milieubeleid;waterverontreiniging