Als dit, dan dat

de algoritmen waar de digitale wereld op draait

EAN:  9789085718079
Publicatie datum:   08-02-2023
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  312

  Bestelbaar

Algoritmen regeren steeds meer ons leven. Ze bepalen online welk nieuws we zien en beïnvloeden welke producten we kopen. Ze doen suggesties voor potentiële datingpartners. Ze creëren en vernietigen hele bedrijfstakken en beïnvloeden verkiezingen. Hoewel algoritmen overal om ons heen worden gebruikt, weten maar weinigen hoe ze precies werken, of wie ze heeft ontwikkeld.
In Als dit, dan dat beschrijft informaticus Chris Bleakley op een heldere manier hoe een reeks simpele stappen complexe problemen kan oplossen. Hij duikt in de werking en het ontstaan van een groot scala aan algoritmen: van eenvoudige sorteeralgoritmen tot algoritmen voor weersvoorspellingen, routeplanningen, cryptovaluta, zoekmachines en kunstmatige intelligentie.
Dit boek neemt je mee naar de eerste algoritmen van de oude Grieken en de opkomst van de computer. Het beschrijft hoe de Britse wiskundige Alan Turing in de Tweede Wereldoorlog met zijn algoritme de Enigmacode van de nazi’s kraakte, en hoe de Nederlandse informaticus Edsger Dijkstra een algoritme ontwikkelde dat aan de basis staat van routeplanners.

  EAN: 9789085718079
  Auteur: 
  Uitgever: Veen Media
  Publicatie datum:   08-02-2023
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 231 mm
  Breedte: 150 mm
  Dikte: 25 mm
  Gewicht: 476 gr
  Status:  Bestelbaar
  Aantal pagina's: 312
  Keywords:   algoritmen