Fascinerend leven

een geschiedenis van de biologie

EAN:  9789401478540
Publicatie datum:   12-01-2022
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  744

  Bestelbaar

De voorbije decennia is de aandacht voor biologie, zowel in de wijsbegeerte, de geschiedenis als in andere disciplines, sterk gestegen. De biologie wordt nu al de wetenschap van de 21ste eeuw genoemd. De filosofie van de biologie werd een volwaardige wijsgerige discipline en belangrijke biologen en wetenschapshistorici gaven de geschiedenis van de biologie de plaats die ze verdient.

Dit boek bundelt 22 teksten over telkens een of meerdere kernfiguren: van Aristoteles en Galenus tot Charles Darwin en Francis Crick; van René Descartes en Gregor Mendel tot Niko Tinbergen en Rachel Carson. Aandacht gaat uit naar de ontwikkeling van hun natuurwetenschappelijk denken en hoe zich dit verhoudt ten opzichte van de toen heersende denkbeelden. Vier wetenschappers reflecteren tot slot over het heden en de toekomst van de biologie.

De samenstellers van dit boek delen een gemeenschappelijke belangstelling voor zowel de wetenschappelijke, filosofische als historische aspecten van de biologie. Lien Van Speybroeck behaalde een doctoraat aan de Universiteit Gent met een proefschrift over de filosofische aspecten van de epigenetica. Johan Braeckman specialiseerde zich in Charles Darwin en de evolutietheorie, en doceert onder meer geschiedenis van de biologie aan de Universiteit Gent.

  EAN: 9789401478540
  Uitgever: Uitgeverij Lannoo
  Publicatie datum:   12-01-2022
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 250 mm
  Breedte: 185 mm
  Dikte: 55 mm
  Gewicht: 1554 gr
  Status:  Bestelbaar
  Aantal pagina's: 744
  Keywords:   Biologie;geschiedenis