Psychopaten, wie zijn ze?

misverstanden en dwalingen over psychopathie

EAN:  9789463937139
Publicatie datum:   03-10-2022
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  276

  Bestelbaar

Psychopaten zijn narcisten, meestermanipulators, verkrachters, kindermisbruikers en seriemoordenaars. Ze worden als duivel geboren en zijn grenzeloos bloeddorstig. Psychopaten opvoeden is onmogelijk en een behandeling helpt niet. Ze zijn alleen bekommerd om zichzelf. Om hun doelen te bereiken, deinzen ze er niet voor terug om – vaak letterlijk – over lijken te gaan. Zelfs een levenslange gevangenisstraf heeft geen effect: komen ze vrij, dan plegen ze nieuwe gewelddadige delicten. De enige oplossing is dat we hen opsluiten en de sleutel weggooien.

Of… dat is toch het beeld dat velen over psychopathie hebben. Maar in hoeverre klopt dat? Zijn psychopaten van nature des duivels? Groeien ze allemaal uit tot klonen van Ted Bundy of Marc Dutroux? Zijn charmante, gehaaide bedrijfsleiders en collega’s per definitie psychopaten? Leiden alle psychopaten een dubbelleven: enerzijds als brave huisman, anderzijds als moordlustige crimineel? Maakt een behandeling psychopaten nog gevaarlijker?

Prof. dr. Kasia Uzieblo is de afgelopen twintig jaar uitgegroeid tot een van de grootste experten inzake psychopathie in de Lage Landen. In dit boek staat zij uitgebreid stil bij al deze vragen en de vele ongenuanceerde opvattingen over psychopathie.

  EAN: 9789463937139
  Auteur: 
  Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts
  Publicatie datum:   03-10-2022
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 220 mm
  Breedte: 151 mm
  Dikte: 25 mm
  Gewicht: 460 gr
  Status:  Bestelbaar
  Aantal pagina's: 276
  Keywords:   Psychopaten