XVIII

de adembenemende 18e eeuw : revolutionairen, avonturiers, libertijnen & puriteinen; het tijdperk dat de wereld voorgoed veranderde

EAN:  9789463938556
Publicatie datum:   29-11-2022
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  541

  Bestelbaar

De achttiende eeuw was een eeuw van grondige verandering. Alles wat voordien onwrikbaar leek, kwam op de helling te staan: de macht van de Kerk en de adel, het absolutisme van de heersers, de rechteloosheid van het volk.
De Amerikaanse grondwet trad in werking en had mondiaal een grote invloed op begrippen als democratie en burgerrechten. De Franse revolutie wierp de alleenheerschappij van de monarch omver. De eerste versie van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en de Burger kwam tot stand. Verlichte ideeën rond vrijheid en gelijkheid werden rondgestrooid.
In onze streken was er de Brabantse Omwenteling, maar die mislukte – België moest nog een hele tijd wachten tot ook hier de verlichte waarden naar voren traden.
Dit alles kwam er niet zonder slag of stoot. Want terwijl revolutionairen en avonturiers stormden, boden puriteinen, slavenhandelaars en machtshebbers weerstand.
Francis Weyns beschrijft dit historische keerpunt in al zijn internationale aspecten, inbegrepen sterke verhalen.

  EAN: 9789463938556
  Auteur: 
  Uitgever: Borgerhoff & Lamberigts
  Publicatie datum:   29-11-2022
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 228 mm
  Breedte: 162 mm
  Dikte: 55 mm
  Gewicht: 981 gr
  Status:  Bestelbaar
  Aantal pagina's: 541
  Keywords:   18de eeuw;revoluties;geschiedenis