EAN:  9789464369908
Publicatie datum:   27-03-2023
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  254

  Bestelbaar

Dit boek is de unieke neerslag van urenlange gesprekken tussen Ludo Abicht en André Gantman over oorzaak, verloop en mogelijke oplossingen voor het conflict Israël-Palestina.

Israël en Palestina roepen veel associaties op: terreuraanslagen, raketaanvallen, Joodse kolonisten, Palestijnse vluchtelingen, zionisme, antisemitisme, Hamas en Netanyahu. Het conflict sleept al decennia aan en beroert ook in Vlaanderen en Nederland de gemoederen.

Ludo Abicht, bekend om zijn pro-Palestijnse standpunten, en André Gantman, een pleitbezorger van het zionisme, staan vaak lijnrecht tegenover elkaar over Israël en Palestina. Toch willen ze allebei een verstandige en humanistische oplossing voor het conflict.

Abicht en Gantman overlopen in dit boek chronologisch de geschiedenis van het conflict in het Midden-Oosten: van de Bijbelse tijden over de opkomst van het antisemitisme en de Zesdaagse Oorlog tot de recente Abraham-akkoorden en de nieuwe, 'meest extreme Israëlische regering ooit'. Abicht eist het recht op een Palestijnse Staat, al gelooft hij niet langer in een tweestatenoplossing. Gantman gelooft daar nog wel in, maar enkel als de Palestijnen het bestaansrecht van Israël erkennen. Beiden zijn eerder pessimistisch over een snelle en duurzame oplossing.

Dit boek is de unieke neerslag van urenlange gesprekken tussen Ludo Abicht en André Gantman over oorzaak en verloop van en mogelijke oplossingen voor het conflict Israël-Palestina.

  EAN: 9789464369908
  Auteur: 
  Uitgever: Ertsberg
  Publicatie datum:   27-03-2023
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 210 mm
  Breedte: 140 mm
  Dikte: 24 mm
  Gewicht: 366 gr
  Status:  Bestelbaar
  Aantal pagina's: 254
  Keywords:   israël;palestina;israel-palestijnen;arabisch-israëlisch conflict;geschiedenis