Het grondrecht

dagboek van een duizelingwekkende reis

EAN:  9789493109698
Publicatie datum:   17-05-2023
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  216

  Te bestellen

In juni 2019 wandelde Étienne Davodeau, uitgerust met een rugzak, van de grotschilderingen van Pech Merle naar het nucleaire afval in Bure, een reis van 800 kilometer. Van beschermde grotschilderingen tot aan ondergronds opgeslagen nucleair afval, ook beschermd maar om heel andere redenen.
In deze lange wandeling stelt Étienne Davodeau onze relatie met de aarde, de grond, aan de orde middels een aantal vragen. Welke planeet zullen toekomstige generaties erven? Wat laten we na aan ons nageslacht? Hoe kunnen we ze waarschuwen voor het verschrikkelijke en reële gevaar van hun voortbestaan? Daarom is het onze collectieve verantwoordelijkheid om vooruitgang te boeken in energiekwesties om de “huid van de wereld” te beschermen.
Op deze wandeling door Frankrijk wordt hij soms vergezeld door vrienden, door zijn partner, maar ook door specialisten, die ons uitleg geven over de bodem van onze planeet maar ons tegelijkertijd waarschuwen dat kernenergie-afval duizenden jaren gevaarlijk blijft. In dit zeer indrukwekkend album keert Étienne Davodeau terug naar waar hij enorm goed in is: reportagestrips.

  EAN: 9789493109698
  Auteur: 
  Uitgever: Concerto BV
  Publicatie datum:   17-05-2023
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Status: Te bestellen
  Aantal pagina's: 216
  Keywords:   stripverhalen;graphic novels;reportages;reisverhalen;milieu;frankrijk;maatschappij;roadnovels;wandelen;mens en natuur;kernenergie