Radiant mind

Een praktische gids naar non-duaal bewustzijn

EAN:  9789493301177
Publicatie datum:   13-02-2023
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal pagina's:  338

  POD (Beschikbaar als print-on-demand.)

Alles wat wij doen op welk gebied dan ook – religieus, wetenschappelijk, politiek, economisch en artistiek – is gericht op het bereiken van een staat waarin alle behoeften en verlangens vervuld zijn. Zoals de Dalai Lama vaak zegt: ‘Alle wezens zoeken geluk en vervulling.’ Zolang al onze behoeften niet vervuld zijn, hebben wij ons uiteindelijke doel nog niet bereikt. De geconditioneerde mind vertelt ons dat we nog verder moeten zoeken!
We onderzoeken ontelbare wegen om deze voldoening te bereiken, maar de enige ervaring die al onze behoeften kan vervullen is non-duaal bewustzijn. Waarom? Omdat we niets nodig hebben als we rusten in non-duaal bewustzijn. Dan zijn we compleet en voldaan precies zoals we zijn.
Zo buitengewoon als non-duaal bewustzijn ook klinkt, het is niet ver verwijderd van ons dagelijks leven en altijd direct voor ons beschikbaar. We hoeven niet van bepaalde gedachten of gevoelens af te komen, of onze omstandigheden op wat voor manier dan ook te veranderen. Gedachten, gevoelens en waarnemingen komen op, maar zij bepalen ons niet langer. Radiant Mind richt zich op dit non-duale bewustzijn, omdat dat het uiteindelijke doel is van al het menselijk streven.
De oefeningen die in Radiant Mind aangereikt worden, omvatten onder andere:
•Je contemplatieve beoefening ontwikkelen en uitbreiden.
•De vaardigheid ontwikkelen om gedachtepatronen te observeren en los te laten.
•Verkennen wat het betekent om in het hier en nu te leven en een basis te vinden om te handelen op een manier die je verlangens en voorkeuren overstijgt.

  EAN: 9789493301177
  Auteur: 
  Uitgever: Samsara Uitgeverij
  Vertaler:  Alexander Zöllner - Myra Pieters-Engelkes
  Publicatie datum:   13-02-2023
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 230 mm
  Breedte: 155 mm
  Dikte: 30 mm
  Gewicht: 561 gr
  Status: POD (Beschikbaar als print-on-demand.)
  Aantal pagina's: 338